Гёдза to pierożki, które przyrządza się z ciasta pszennego i wypełnia farszem z mięsa wieprzowego, cebuli, kapusty pekińskiej, sosu sojowego i sake. W Japonii (zwłaszcza w Tokio) to tak popularne danie, że niektóre firmy produkują zestawy do… składania i malowania gyozy. Najpopularniejszy rodzaj to yaki gyoza, czyli pierożki smażone na oleju z orzeszków ziemnych lub na oleju słonecznikowym. Wśród równie lubianych są pierożki age gyoza z grzybami shiitake smażone na głębokim tłuszczu. Pierożki sui gyoza gotuje się na parze i zanurza w lekkim bulionie. Pierożki można usmażyć, ale też ugotować na parze. Aby przyrządzić smaczną potrawę, należy bardzo cienko rozwałkować ciasto, nałożyć do środka farsz i zawinąć tak, aby powstał plisowany lub falowany brzeg. Następnie pierożki przygotowuje się zgodnie z rodzajem gyozy. W Japonii najczęściej jada się danie pałeczkami, zanurzając w sosie sojowym lub chili. To często podawana przystawka do makaronu udon.